20 de març del 2012

Cinquena posició a la Marxa Eutiches -Tarragona

Aquest passat dissabte, el ciclista del club Alfonso Sancho va desplaçar-se a la ciutat de Tarragona per a disputar la Marxa Eutiches-Tarragona, sobre un recorregut de 122km, i les dificultats muntanyoses de La Batalla (per partida doble), Botarell, La Teixeta i el Coll d'Alforja.
El mati va acompanyar, amb bona temperatura, sol i afluència de ciclistes vinguts de tota la geografía catalana. En quant al desenvolupament de la prova, i davant de la passivitat del grup i el control dels companys d'equip dels fugats en una escapada matinera, Alfonso va llançar una primera ofensiva dura a la pujada a l'estació de Botarell, la que cribaría el grup però no acabava de trencar, i en el descèns tornava a haver-hi reagrupament. Un cop passat l'encreuament de Duesaigües, on comença la part més dura de la pujada al Coll de la Teixeta, Alfonso arrencava de nou, i aquest cop sí, es trencava el grup, i en coronar eren dotze corredors els que quedaven al davant. D'aqui fins a l'arribada els següents passos per l'Alforja i la Batalla de nou, passaven a ser un tràmit, havent estira i arronsa en forma d'atacs camí de l'arribada a dins el velòdrom de Camp-Clar. Allí el més viu i ràpid era Marc Martínez del Lizarran. Alfonso entrava en cinquena posició després de quedar-se lleugerament tallat en la rotonda previa a entrar al velòdrom. D'aquesta forma repetía la posició assolida la setmana anterior.
La propera setmana participarèm els carreteros a la marxa de Vilafranca del Penedès.
Com a comentari curiòs, cal dir que tot i ser marxes, no deixen de ser carrerilles de fons, tal com va dir l'speaker avans de la sortida de la "marxa": -Qui acumuli més de deu minuts de retràs respecte el cap quedarà fora de cursa... Això ho diu tot. Sería interessant marcar un reglament clar com en tots els paíssos europeus, on diferèncien entre marxa cicloturista i marxa ciclodeportiva de caire competitiu. Perquè en aquest país de cicloturistes pures poques en queden, i tambè fora bo cuidar-les i participar-hi sabedors del que és va fer allí. D'igual forma saber que una ciclodeportiva serà una cursa de fons per a aficionats federats de nivell mitjà-baix (en teoría). I que quede clar que qui escriu això s'ho deixà tot en aquestes, però conscient que el seu nivell no el permet afrontar amb idea de divertir-se proves amateur, ni és amant de les circuitades de master, sinó que gaudeix amb kilometres i pujades, i una justa qüota d'èpica personal.
Salutacions als amateurs, masters, veterans, ciclodeportistes de fons i cicloturistes purs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El Team Restaurant Can Victor, no se hace responsable de los comentarios introducidos en esta sección y se reserva el derecho de borrar los comentarios que no resteten a las personas o que no hablen de ciclismo.