4 d’abril del 2012

PODI A LA MARXA TERRES DE L'EBRE

El diumenge dia 1 va celebrar-se a Tortosa una nova edició de la marxa Terres de l'Ebre. Un recorregut duret per la Terra Alta amb sortida i arribada al pabelló de Remolins, i pel camí les pujades de l'eix de l'Ebre fins l'encreuament de Prat de Compte, Pinell per dos cops, La Fatarella, Coll Ventòs i Coll de Som. A més sobre 160 km en un dia radiant de sol i temperatures primaverals.
A la sortida estaven Anna, Alfonso i Jordi lleixà. D'entrada, les autoritats ja van advertir que hi hauría cert control en el ritme per a evitar un desmembrament excèssiu del grup, però tal com es va veure en l'arribada, un grup de cinc ja quasi era un pilot.
Fins a dalt de l'alt de la Fatarella el ritme va anar" in crescendo" i animant-se i a un ritme més propi de cursa que de la marxa neutralitzada que s'anunciava. A dalt d'aquest port ja es feïa una primera fuga on després d'un ritme marcat per Jordi Lleixà, i els posteriors atacs, entrava Alfonso, amb companys del Lizarran, dos components del Tribus i Marrasse gran, però el treball per darrera dels dos germans Tamayo (ciclistes professionals), apropava pel darrera un petit grup de ciclistes. Tot i que rapidament el ritme sería bloquejat pels Mossos d'esquadra, amb el que és passava a rodar a ritme de panxing. Per darrera s'incorporava cada cop més gent.
A Coll Ventòs es tornava a trencar el grup capdavanter i Alfonso tornava a passar en posicions capdavanteres. D'igual forma eren neutralitzats previ a l'encreuament amb la carretera que puja de l'eix de l'Ebre. El segon pas per l'Alt de Pinell sols cribaría un poc el reforçat grup. Així s'arribaría a coll de Som on Jordi Lleixà cediría en les primeres rampes víctima de calambres. Per davant els Tamayo donaven un ritme molt fort que destrossava les cames dels ciclistes ja mermades pel desgast inútil en els ports i els kilometres. Alfonso cedía en el segon tram del port i es juntava en un grupet que a relleus arribaría a meta. Per davant s'imposava Jordi Fernandez, escoltat pels germans Tamayo, a tres minuts un grupet perseguidor, i a pocs segons el grupet d'Alfonso, al següent grup entrava Jordi lleixà. Les seves posicions seríen 15é i 24é respectivament.
Anna per la seva banda, a pesar de la manca de descans acumulat i la fatiga que comporta, va anar fent camí amb un grupet format per components de la PC Montsià i La Moleta per arrbar a meta i aconseguir un nou trofeu per a l'equip.
Tot i les neutralitzacions (per ser una marxa), cal destacar l'elevat ritme (35 km/h de mitja) durant els 160 km de recorregut. A més també del nivell físic de molts participants per assolir aquests registres.
Ara un descanset per setmana santa i al tornar més i millor!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El Team Restaurant Can Victor, no se hace responsable de los comentarios introducidos en esta sección y se reserva el derecho de borrar los comentarios que no resteten a las personas o que no hablen de ciclismo.