26 de maig del 2012

CLASICA LAGOS DE COVADONGA I RUTA DE LA CALÇ

El passat dissabte 19, els corredors del Team Claudi Balastegui i Alfonso Sancho, junt amb les fèmines Isa Gimeno i Anna Vericat van viatjar a Asturies, concretament a Cangas de Onís per a pendre part de la Clasica Internacional Lagos de Covadonga. Una espectacular prova que discorre per uns paratjes carregats de bellesa i verdor. El recorregut queda definit clarament per una primera meitat més rodadora que voreja la costa Cantabrica remuntant les entrades de l'Atlàntic terra endins. Un cop superat l'eqüador de la prova, la carretera gira per a endinsar-se en la cordillera de los Picos de Europa. El primer escull a superar és l'Alto de la Tornería, un port molt dur, però a la vegada espectacular. Seguidament s'enllaça amb el Alto de la Robellada, aquest de percentatjes menys salvatges. I així s'arriba al "coco" de la ruta, la pujada als Llacs de Covadonga. Un port llarg, duríssim i preciòs. A la sortida de la població de Soto de Cangas comença a picar amunt la carretera, suau en un principi per agafar ritme, però un cop arribats al Santuario de Covadonga de repent la pendent es dispara per a rondar el 7-8 %, amb trams de dos dígits. Però quant creus que és ja molt dur s'arriba a la "cuesta de la Huesera" on durant molts minuts el ritme es fa cansino i el pendent és constant i oscil.lant entre el 10 i 18% d'inclinació, encara queda un altre tram dur que és el "Mirador de la Reina", un cop passat s'arriba al Llac Enol, on quasi ja acaba la pujada. Ja en el dia de la prova, els nostres corredors, poc avesats a la climatología atlàntica, estaven un poc descolocats a la línia de sortida amb el xubasquero i la gorreta, i plovent amb ganes. Dubtan si sortir o no, però veïent que la gent allí congregada estaven com si rés van tirar endavant. Els nostres, van decidir fer tota la marxa junts per passar millor l'aigua i el fred i no còrrer riscos en forma de caigua, que ni van haver bastantes en els primers kilometres. Una experiència d'èpica ciclista, on van acabar arremullats i gelats, però impressionats per una marxa excèlsa, on intentaràn tornar, això sí, amb bon temps.
Per una altra part Jonatan Larrosa, va estar present a la Ruta de la Calç a Tarres. El circuit va ser d’uns 46 kms i on la segona meitat va estar predominat per les bones sendes. El nostre corredor va entrar en una bona setena posició, precedit de bons ciclistes. Classificacions: 1 JORDI MARTORELL MUSTE - 1:53:28 2 ENRIC MARTORELL MUSTE - 1:53:29 3 JORDI GARRIDO OCAÑA - 1:58:24 4 SERGI ZARZOSO TOMAS - 1:58:26 5 ANTONIO SALVADOR BURGOS - 2:02:17 6 EDUARD PALAU BORREGUERO - 2:03:41 7 JONATAN LARROSA RUANA - 2:04:10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El Team Restaurant Can Victor, no se hace responsable de los comentarios introducidos en esta sección y se reserva el derecho de borrar los comentarios que no resteten a las personas o que no hablen de ciclismo.