3 de gener del 2011

Alfonso Sancho Ralda

Abans de passar a l’entrevista del corredor del Godall Alfonso Sancho, volem comentar que ahir diumenge per diferents compromisos dels nostres corredors deguts a les dates festives que ens trobem, no van poder prendre part a la darrera cursa de la Copa Catalana de Ciclocross que es va celebrar a Bellpuig. Finalment tot i no poder prendre part a totes les curses els nostres corredors han acabat ben situats a la classificació general.
Jordi Cugat – 5è
Joan Andreu LLetí – 10è
Alfonso Sancho – 16è
Dit això passem a les paraules del corredor del Can Victor, Alfonso Sancho:

Quin motiu et va portar a la pràctica del ciclisme?
Tenia uns amics a Godall que sortien amb el grup cicloturista, a més cada diumenge en veure quant entraven al poble tota la grupeta els admirava. i així amb una Derbi-rabasa de cinc pinyons vaig començar a sortir, quasi aprenent a pedalar llavors.

Quants anys fa que estàs federat?
El 2011 serà el dissetè any federat, mitja vida ja.

Ens sabríes dir quina va ser la teva primera cursa?
Si no recordo malament, una social a Vinaròs.

Com trobes que està la salut del ciclisme a les teves terres?
En categoria master bé, perquè hi han diverses esquadres de club i corredors, però en ciclisme de base i d'èlit zero. No hi han escoles de ciclisme casi ni pares que vulguen portar els fills a pedalar els caps de setmana, busquen una vida egoista i còmoda per a ells, millor que no molesten i rondiguen pel carrer ... , en èlit tant BTT com carretera tampoc hi ha gent per manca de base i equips de la categoria on promocionar-se.

Quina disciplina del ciclisme t'agrada més?
La carretera per suposat, amb curses de llarg kilometratge i ports com més llargs i durs millor, per sentiment i perquè aquí és on rau l'èpica del ciclisme i orígens. però a banda m'he pujat sobre tot tipus de bicicletes sigue pista, ciclocross, BTT, crono, BMX, i sigue més bo o més dolent m'ho passo en gran en tot lo que sigue pedalar.

Trobes que les institucions públiques s'impliquen suficient?
En absolut! Aquí resta la política del "Agaselo usted mismo y con su dinero", això sí, com vaiguen bé les coses a la foto no falta ningú. Cal dotació als clubs per a millorar les escoles de ciclisme, d'aquesta forma podem captar nois/es i motivar als instructors en aquesta tasca aficionada.

Tens alguna fita important per al 2011?
Ser campió de Catalunya... és broma!! No, cada any sempre dic que al acabar la temporada plego de córrer curses, i acabo mentint sempre, o sigue que tota participació on me penje un dorsal serà un repte, i acabar una fita.

Com pots compaginar l'entrenament setmanal amb el treball si et marca un horari molt intensiu?
Aquest any una mica amb mans i mànigues, amb rodets o sessions al polígon industrial amb les llums, i si es dona l'ocasió fer alguna sortideta a la carretera. I els findes "caña al mono".

Que opines dels teus companys d'equip?
La qüestió és que més que companys d'equip són amics, amb ells trobo un ambient extraordinari que motiva a disfrutar de la bici. he estat massa anys envoltat de pseudo-companys d'equip sense cap lligam que compartir equipació. Això no té preu.

Recordes un moment feliç que t'haigue aportat el ciclisme?
Molts, impossible citar-los, a tot cas només destacaria tenir la companya d'entrenaments que tinc, i poder haver assolit al llarg dels anys de ciclisme petits somnis d'infantesa que creia utòpics.

Vas tindre una caiguda molt forta que et va tenír un nany apartat del ciclisme, et vas plantejar la retirada?
Sí, m'ho vaig passar malament i hem va costar tornar a pujar sobre una bicicleta, de fet quant estava a l'hospital li vaig prometre a la meva mare que no hem tornaría a pujar en una bicicleta, però com ha quedat clar, les promeses al riu!

Estat civil:
Solter.

Una beguda:
L'aigua.

Una pel•lícula:
No sóc peliculero, però citaré Trainspotting, perquè hem recorda una època de la meva vida i uns bons amics.

Color preferit:
El verd i el blau.

Un malsón:
Que els que estimo prenguen mal o els passe qualsevol cosa.

Una salutació:
Només dir que el ciclisme és un esport que t'aporta vitalitat, equilibri i relació social. Els resultats no tindrien que ser la prioritat, ni una obsessió, l'important és sentir-se bé amb el que es fa. Endavant i ens veiem per la carretera!!!

1 comentari:

El Team Restaurant Can Victor, no se hace responsable de los comentarios introducidos en esta sección y se reserva el derecho de borrar los comentarios que no resteten a las personas o que no hablen de ciclismo.